Eläinten kipu

20.04.2021 - 20.04.2021
Webinaari

Kohderyhmä:                     
Eläinten omistajat, hoitajat, kasvattajat, kouluttajat, harrastajat ja muut aiheesta kiinnostuneet

Luennoitsija:
ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

Webinaarin esittely:
Kipu on aina monimutkainen yksilöllinen kokemus, johon vaikuttavat lukuisat eri asiat eläimessä itsessään ja sen ympäristössä. Siksi kivun tutkiminen on erityisen vaikeaa; emme voi koskaan täysin tietää, miltä toisesta kipua kokevasta ihmisestä tuntuu, saati sitten eläimestä. Eläimiltä emme myöskään voi suoraan kysyä.  Eläinten kipukokemuksesta saadaan tietoa ensisijaisesti tutkimalla niiden käyttäytymistä.

Eläinten kipuun liittyy sekä kipuaistimus että kivun kokemiseen liittyvä epämiellyttävä tunnetila. Kipu voidaankin määritellä epämiellyttäväksi tuntemukseksi, johon liittyy eläimen tietoisuus elimistöä uhkaavasta vaarasta. Eläimille kipua voivat aiheuttaa monet erilaiset sairaudet, loukkaantumiset ja toimenpiteet.

Kipu on kaikille eläimille tärkeä suojamekanismi. Kipu muuttaa elimistön toimintaa sekä eläinten käyttäytymistä pyrkien estämään lisävaurioita, edistämään paranemista sekä esimerkiksi varoittamaan muita eläimiä vaarasta. Kipu aiheuttaa elimistössä stressireaktion. Vaikka kipu suojelee, siitä on myös eläimille paljon haittaa, varsinkin jos kipu on voimakasta tai kestää pitkään. Kipukokemus ja siihen liittyvät epämiellyttävät tunnetilat heikentävätkin eläinten hyvinvointia voimakkaasti.

Webinaarissa pohdimme, mitä eläinten kipu on ja miten eläimet kokevat kipua. Keskustelemme siitä, kuinka kipu muuttaa eläinten käyttäytymistä ja miten voimme tunnistaa lemmikin kokeman kivun.

Käytännön tietoja:
Webinaarin kesto on noin kaksi ja puoli tuntia.   

Webinaari on osallistumisoikeuden ostaneiden katsottavissa tapahtumapäivän suoratoiston lisäksi tallenteena kahden viikon ajan tapahtuman jälkeen.

Koulutuksen järjestää Suomen Eläinlääkäriliitto ry:n omistama koulutusyhtiö Fennovet Oy.

Luento on ensimmäinen osa eläinten kipuun ja sen hoitoon keskittyvää webinaarisarjaa.
Toinen osa:
Eläinten kivun hoitaminen, 11.5.2021 kello 17.30

17.30 Mitä kipu on? Mitä eläimen elimistössä tapahtuu sen kokiessa kipua? Miksi kipu muuttaa eläinten käyttäytymistä?

18.45 Lyhyt tauko

19.00 Miten kipu muuttaa eläinten käyttäytymistä? Miten voimme tunnistaa lemmikin kivun?

19.45-20.00 Keskustelua


ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

45 euroa (sis. alv. 24 %) ilmoittauduttaessa viimeistään 12.4.2021; 13.4.2021 eteenpäin 55 euroa (sis. alv. 24 %).

Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Paytrailin kautta. Maksutapoina ovat verkkopankit, MobilePay, Visa, Mastercard ja American Express.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutusehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Yli 30 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 50 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 15-29 vrk ennen koulutusta, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tai myöhemmin, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitetaan vain 50 euron peruutuskulut.

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje