Eläinten kivun hoitaminen

11.05.2021 - 11.05.2021
Webinaari

Kohderyhmä:                     
Eläinten omistajat, hoitajat, kasvattajat, kouluttajat, harrastajat ja muut aiheesta kiinnostuneet

Luennoitsija:
ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

Webinaarin esittely:
Eläinten kipuun liittyy sekä kipuaistimus että kivun kokemiseen liittyvä epämiellyttävä tunnetila. Kipu voidaankin määritellä epämiellyttäväksi tuntemukseksi, johon liittyy eläimen tietoisuus elimistöä uhkaavasta vaarasta. Eläimille kipua voivat aiheuttaa monet erilaiset sairaudet, loukkaantumiset ja toimenpiteet.

Kipu on kaikille eläimille tärkeä suojamekanismi. Kipu muuttaa elimistön toimintaa sekä eläinten käyttäytymistä pyrkien estämään lisävaurioita, edistämään paranemista sekä esimerkiksi varoittamaan muita eläimiä vaarasta. Kipu aiheuttaa elimistössä stressireaktion. Vaikka kipu suojelee, siitä on myös eläimille paljon haittaa, varsinkin jos kipu on voimakasta tai kestää pitkään. Siksi eläinten kokemaa kipua täytyy ennaltaehkäistä ja hoitaa tehokkaasti.

Webinaarissa pohdimme, miksi eläinten kipua on niin tärkeää hoitaa. Keskustelemme myös siitä, miten eläinten kokemaa kipua voidaan hoitaa paitsi lääkkeillä, myös muilla keinoilla. Erityisesti keskitymme kivun monimuotoiseen hoitamiseen ja kipupotilaan hyvinvoinnin edistämiseen

 

 

Käytännön tietoja:
Webinaarin kesto on noin kaksi ja puoli tuntia.   

Webinaari on osallistumisoikeuden ostaneiden katsottavissa tapahtumapäivän suoratoiston lisäksi tallenteena kahden viikon ajan tapahtuman jälkeen.

Koulutuksen järjestää Suomen Eläinlääkäriliitto ry:n omistama koulutusyhtiö Fennovet Oy.

Luento on toinen osa eläinten kipuun ja sen hoitoon keskittyvää webinaarisarjaa.
Ensimmäinen osa:
Eläinten kipu, 20.4.2021 kello 17.30

17.30 Miksi eläinten kokemaa kipua on tärkeää ennaltaehkäistä ja hoitaa tehokkaasti? Mitä tarkoittaa kivun monimuotoinen hoitaminen? Miksi kivun monimuotoinen hoitaminen on tehokasta?

18.45 Lyhyt tauko

19.00 Miten eläinten kokemaa kipua voidaan hoitaa? Miten voimme parantaa kipua kokevan lemmikin elämänlaatua?

19.45-20.00 Keskustelua


ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

45 euroa (sis. alv. 24 %) ilmoittauduttaessa viimeistään 3.5.2021; 4.5.2021 eteenpäin 55 euroa (sis. alv. 24 %).

Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Paytrailin kautta. Maksutapoina ovat verkkopankit, MobilePay, Visa, Mastercard ja American Express.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutusehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Yli 30 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 50 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 15-29 vrk ennen koulutusta, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tai myöhemmin, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitetaan vain 50 euron peruutuskulut.

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje