Koiran ja kissan käyttäytyminen ja hyvinvoinnin mittaaminen eläinlääkärikäynnillä

09.06.2022 - 09.06.2022
Webinaari

Webinaarin tallenne osallistujien katsottavissa myös neljä viikkoa esityksen jälkeen.

Kissan ja koiran hyvinvoinnin arviointi ja rakentaminen

Yhä useampi hakee eläimelleen eläinlääkäristä apua myös käyttäytymisen ongelmiin. Tällä luennolla opit miten koostetaan eläimelle lajityypillisesti sopiva elämä, jolla ennaltaehkäistä ja hoitaa psyyken ja kehon sairauksia. Kissoja ja koiria esimerkkinä käyttäen pureudumme eläinten hyvinvoinnin arviointiin ja rakentamiseen.

Opit hyvinvoivan kissan ja koiran käyttäytymisen tunnusmerkistöä, sekä varhaisia merkkejä hyvinvoinnin ongelmista. Lisäksi käymme läpi avainkysymyksiä potilastyössä kysyttäväksi ja helppoja hyvinvointivinkkejä asiakkaille annettavaksi perusteluineen. Luennon jälkeen voit auttaa potilaitasi kauaskantoisemmin.

 

Tyytyväinen kissa- ja koirapotilas vastaanotolla

Luennoilla käsitellään myös miten tehdä eläinlääkärikäynnistä mahdollisimman onnistunut eläimen näkökulmasta. Mukana ajantasaiset neuvot vastaanoton käytäntöihin, käsittelyyn sekä käsittelyä helpottaviin lääkityksiin. Potilastyytyväisyys parantaa hyvinvoinnin lisäksi praktiikan sujuvuutta, työturvallisuutta ja asiakastyytyväisyyttä.

Ohjelma 

Kohderyhmä

Eläinlääkärit ja eläintenhoitajat. Myös eläinlääketieteen opiskelijat ovat tervetulleita.

 

Luennoitsijat

Soveltava eläinkäyttäytymistieteilijä Verna Vilppula, BSc, Animal Update perustaja

Eläinten käyttäytymisneuvoja Jaana Pohjola MSc, BSc, eläinkoulutus.fi perustaja

Dr. med. vet.Tuulia Appleby, PG Dip CABC, Kpedu

 

12:00-12:05     Tervetuloa, luennoitsijoiden esittely 

12.05-13.00    Soveltava eläinkäyttäytymistiede lähtökohtana hyvinvointiin, Verna Vilppula 

13:00-13:45    Hyvinvoivan kissan ja koiran käyttäytyminen: arviointi ja tukeminen, Verna Vilppula 

13.45-14.00     Tauko, kysymyksiä 

14.00 – 15.00  Tyytyväinen kissa- ja koirapotilas vastaanotolla, Jaana Pohjola 

                        Käytännöt ja käsittely ennen käyntiä, käynnin aikana ja sen jälkeen, Jaana Pohjola 

15.00-15.45    Pelkäävän, aggressiivisen ja ylivilkkaan potilaan käsittely, Jaana Pohjola 

15.45-16.10    Kysymyksiä, tauko 

16.10-16.55    Lääkkeellinen apu koiran ja kissan käsittelyssä, Tuulia Appleby 

16.55-17.15    Keskustelua, kysymyksiä 


Soveltava eläinkäyttäytymistieteilijä Verna Vilppula, BSc, Animal Update perustaja

Verna Vilppula on opiskellut soveltavaa eläinkäyttäytymistiedettä Greenwichin yliopistossa Englannissa ja Ruotsin Maatalousyliopistossa (SLU) Uppsalassa. Opinnot ovat keskittyneet seuraeläinten ja hevosten käyttäytymiseen ja hyvinvointiin. Tällä hetkellä Verna viimeistelee gradua hyvinvointitekijöiden vaikutuksesta hevosten kognitiiviseen suoriutumiseen. Hän on myös tutkinut hevosten sosiaalista persoonallisuutta Hevosten Interaktio-tutkimusprojektissa (dosentti Sonja Koski/Koneen Säätiö) kolmen vuoden ajan. Lisäksi Verna pitää käyttäytymisvastaanottoa sekä konsultoi ja luennoi eläinten käyttäytymisestä, hyvinvoinnista ja kouluttamisesta omistajille, oppilaitoksille, järjestöille ja yrityksille.

 

 

Eläinten käyttäytymisneuvoja Jaana Pohjola MSc, BSc

Jaana Pohjola on valmistunut vuonna 2011 Portsmouthin yliopistosta Englannista eläinten käyttäytymisneuvojaksi, eli suorittanut alemman korkeakoulututkinnon BSc Hons (applied animal behaviour science). Hän on suorittanut maisteritutkinnon (MSc) samassa laitoksessa vuonna 2015, jolloin Jaana on perehtynyt hevosten käyttäytymiseen, kouluttamiseen ja valmentamiseen. Tutkinnoista huolimatta Jaanalla on hyvin käytännönläheinen ote eläinten kanssa toimimiseen. Jaana ajattelee, että ihminen eli eläimen omistaja on eläinasioissa keskiössä, ja ihmisen voimavaroilla esimerkiksi haastavassa tilanteessa on valtavan suuri merkitys.

Dr. med. vet. Tuulia Appleby, PG Dip CABC

Tuulia valmistui 2002 Zürichin yliopistolla eläinlääkäriksi. Jatkokoulutuksen eläinten käytösterapeutiksi hän suoritti Southamptonin yliopistossa. Koirien ja kissojen lisäksi hevosten hyvinvointi on hänelle erityisen lähellä sydäntä.

Vuosina 2010–2021 Tuulia piti omaa vastaanottoa Somerolla. Samanaikaisesti hän toimi vastaavana eläinlääkärinä yliopistollisen eläinsairaalan käytösklinikalla. Nykyään hän toimii Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä eläinlääkärinä sekä osallistuu siellä opetukseen.

Tuulia luennoi säännöllisesti eläinten käyttäytymiseen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Eläinlääkärin työssään hän korostaa miellyttävä ilmapiiriä ja potilaiden rauhallista käsittelyä.

.

   

 

270 euroa ilmoittauduttaessa 9.5. mennessä. 10.5. alkaen osallistumismaksu on 324 euroa. Hinnat ovat Eläinlääkäriliiton jäsenille, muille osallistumismaksu on 324/389 euroa. Saman työnantajan ja toimipisteen toinen ja sitä seuraavat osallistuja -30% koodilla HYVINVOINTI.

Laskutuslisä on 10 € laskulla tai verkkolaskulla maksettaessa.

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutus- ja muutosehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen kirjautumistunnusten ja/tai koulutusmateriaalien toimittamista tai koulutuksen alkamista, sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aikaisemmin.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, veloitamme 10 % kurssihinnasta peruutuskuluina, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli osallistuminen webinaariin perutaan 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Alle 10 vuorokautta ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje