Koiran ja kissan nivelrikkokipu ja sen tunnistaminen

21.10.2021 - 21.10.2021
Webinaari

HUOM! Webinaari on siirretty uuteen ajankohtaan, torstaille 21.10.2021 kello 17.30, kouluttajan sairastumisen vuoksi.

Nivelrikko on sekä koirilla että kissoilla yleinen sairaus, johon liittyy usein pitkäkestoista kipua. Webinaarissa syvennymme käytännönläheisesti uusimpaan tutkimustietoon koiran ja kissan nivelrikkokivun eri mekanismeista sekä nivelrikkoon liittyvän kivun tunnistamisesta. Keskustelemme siitä, mitä on kivulle herkistyminen ja miten pitkään jatkuva nivelrikkoon liittyvä kipu muuttaa eläimen käyttäytymistä. Pohdimme myös, mitkä kaikki tekijät voivat vaikuttaa nivelrikkopotilaan kipukokemukseen.

Tieto nivelrikkokivun eri mekanismeista sekä kipukokemukseen vaikuttavista tekijöistä auttavat meitä helpottamaan nivelrikosta kärsivän potilaan oloa ja parantamaan sen elämänlaatua monella eri tavalla. Lokakuussa järjestettävä webinaari toimii myös pohjana tulevalle nivelrikkokivun hoitamista käsittelevälle webinaarille.

Webinaari on katsottavissa suoratoistona sekä jälkikäteen tallenteena neljän viikon ajan.

Kohderyhmä:
Eläinten omistajat, hoitajat, kasvattajat, kouluttajat, harrastajat ja muut aiheesta kiinnostuneet

Luennoitsija
ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

Webinaari järjestetään käyttäen Zoom webinar sovellusta. Voit lukea ohjeita Zoomin käytöstä juuri tässä webinarissa.

Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Outi Hälli, outi.halli@fennovet.fi, 0504005710

17.30 Mitä nivelrikkokipu on?
          Nivelrikkopotilaan kipukokemus

18.30Lyhyt tauko

18.45 Miten voin tunnistaa koiran ja kissan nivelrikkokivun?
          Pitkään jatkuvan kivun vaikutukset nivelrikkopotilaan käyttäytymiseen ja elämänlaatuun

19.45-20.00 Keskustelua


ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

”Valmistuin eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2007. Väitöskirjani vasikoiden nupoutuskivusta valmistui vuonna 2015 ja kesällä 2016 sain eurooppalaisen eläinlääkäreiden erikoistumistutkinnon eläinten hyvinvoinnin, etiikan ja lain alalta. Erityiset kiinnostuksen kohteeni ovat vasikoiden ja varsojen alkuhoito ja hyvinvointi sekä nautojen ja hevosten kipu.

Työskentelen maatalousyrittäjänä perheemme lypsykarjatilalla ja meillä on kaksi pientä lasta, Saku ja Asta. Lisäksi tutkin nuorten vasikoiden kipua Helsingin yliopistossa ja opiskelen kolmatta vuotta kivun hoitamista Edinburghin yliopiston lääketieteellisessä koulutusohjelmassa."

 

Webinaarin hinta on 45 euroa (sis. alv. 24 %) ilmoittauduttaessa viimeistään 8.10.2021; 9.10.2021 eteenpäin 55 euroa (sis. alv. 24 %). Hinta sisältää katseluoikeuden suoratoistoon sekä tallenteeseen kahden viikon ajan tapahtumapäivän jälkeen.

Laskutuslisä on 10€ laskulla tai verkkolaskulla maksettaessa.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutus- ja muutosehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, veloitamme 10 % kurssihinnasta peruutuskuluina, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli osallistuminen webinaariin perutaan 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta.  Alle 10 vuorokautta ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan.  Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje