Koiran ja kissan pitkään jatkuva kipu: Lääkehoito

19.10.2021 - 19.10.2021
Webinaari

Pitkään jatkuva kipu liittyy moneen sairauteen. Lisäksi se on yleinen koirien ja kissojen elämänlaatua heikentävä asia. Onneksi pitkäaikaista kipua tutkitaan yhä enemmän ja sen tunnistamiseen ja hoitamiseen on entistä parempia keinoja. Webinaarisarjassa syvennymme käytännönläheisesti uusimpaan tutkimustietoon koiran ja kissan pitkään jatkuvan kivun aiheuttajista ja mekanismeista sekä sen tunnistamisesta ja hoitamisesta.

Sarjan toisessa osassa keskustelemme mahdollisuuksista hoitaa pitkään jatkuvaa kipua lääkkein. Pohdimme tulehduskipulääkkeiden roolia pitkäaikaisessa kivun hoitamisessa ja perehdymme siihen, kuinka voimme parantaa pitkien tulehduskipulääkekuurien turvallisuutta koirilla ja kissoilla. Puhumme myös neuropaattisen kivun hoitamisesta.

Kohderyhmä:
Kivun hoitamisesta kiinnostuneet eläinlääkärit

Luennoitsija
ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

Tilaisuus järjestetään Zoom webinaarina. Voit lukea ohjeita Zoomin käyttämisestä juuri tässä webinaarissa.

HUOM!
Koulutus on suoratoiston lisäksi katsottavissa tallenteena neljän viikon ajan.

Webinaarisarjan seuraava osa:
Koiran ja kissan pitkään jatkuva kipu: Lääkkeetön hoitaminen, 16.11.2021, kello 17.00

17. 00 Koiran ja kissan pitkään jatkuvan kivun lääkehoidon perusteet

17. 30 Tulehduskipulääkkeiden mahdollisimman turvallinen käyttö pitkäaikaisen kivun hoitamisessa

18.15 Lyhyt tauko      

18.30 Amantadiini, amitriptyliini ja gabapentiini osana multimodaalista pitkään jatkuvan kivun hoitamista

19.00 Potilastapauksia

19.15-19.30 Keskustelua ja tilaisuuden päätös


ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

”Valmistuin eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2007. Väitöskirjani vasikoiden nupoutuskivusta valmistui vuonna 2015 ja kesällä 2016 sain eurooppalaisen eläinlääkäreiden erikoistumistutkinnon eläinten hyvinvoinnin, etiikan ja lain alalta. Erityiset kiinnostuksen kohteeni ovat vasikoiden ja varsojen alkuhoito ja hyvinvointi sekä nautojen ja hevosten kipu.

Työskentelen maatalousyrittäjänä perheemme lypsykarjatilalla ja meillä on kaksi pientä lasta, Saku ja Asta. Lisäksi tutkin nuorten vasikoiden kipua Helsingin yliopistossa ja opiskelen kolmatta vuotta kivun hoitamista Edinburghin yliopiston lääketieteellisessä koulutusohjelmassa."

Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenille 95 euroa viimeistään 11.10. Alkaen 12.10. hinta on 115 euroa. Saman työnantajan ja toimipisteen seuraavat osallistujat puoleen hintaan. Alennuksen saamiseksi, täytä ilmoittautumislomakkeelle koodi: KIPULISAS2021

Laskutuslisä on 10€ laskulla tai verkkolaskulla maksettaessa.

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Ei-jäsenten hintaan lisätään 20 % korotus.

Hinta sisältää aiheeseen liittyvän ennakkomateriaalin sekä esitysdiat .pdf muodossa.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutus- ja muutosehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, veloitamme 10 % kurssihinnasta peruutuskuluina, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli osallistuminen webinaariin perutaan 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta.  Alle 10 vuorokautta ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan.  Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje