Ontuvan lehmän kivun hoitaminen, PERUUTETTU

05.02.2021 - 05.02.2021

Koulutus on peruutettu vähäisen osallistujamäärän vuoksi!

Kohderyhmä:                            
Suureläinpraktiikkaa tekevät eläinlääkärit

Lypsylehmien ontuminen on yleinen ongelma, esiintyvyydeksi on esitetty lukuja 10-50 prosentin välillä. Tuottajat kokevat lehmien ontumisen kuuluvan kolmen merkittävimmän karjansa terveyteen vaikuttavan asian joukkoon (utaretulehduksen ja hedelmällisyysongelmien ohella). Tule kuulemaan, kuinka ontuvaa lehmää voi ja kannattaa hoitaa! Koulutuksessa käsitellään niin kivun tunnistamista ja multimodaalista hoitamista kuin kipeän lehmän käytännön hoitovaihtoehtoja. Koska useat ontuvat lehmät ovat kipeitä nimenomaan sorkistaan, annetaan sorkkasairauksista johtuvan kivun hoitamiselle suuri painoarvo myös koulutuksessa. Käsittelemme muun muassa raajan distaaliosan puudutuksia sekä sorkkapuoliskon amputaatiota. Puudutuksien toteutuksesta on luvassa havainnolliset videot!

Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Outi Hälli, outi.halli@fennovet.fi, 0504005710.

9.25 Koulutuksen avaus
9.30 Lehmän kivun tunnistaminen
ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

10.00 Lehmän kivunhoidon perusteet (kivun kroonistuminen, multimodaalinen kivunhoito, kivunhoidon ekonomiaa)
Ann-Helena Hokkanen

10.45 Jaloittelutauko

11.00 Sorkkasairauksien mekanismit ja kipu
ELL Hertta Pirkkalainen, Eläinten terveys ETT ry

11.45 Lounas

12.45 Lehmän kivun hoitaminen käytännössä
Hertta Pirkkalainen

13.45 Jaloittelutauko

14.00 Lehmän raajan distaaliosan puudutukset ja sorkkapuoliskon amputaatio: Indikaatiot ja toteutus
Hertta Pirkkalainen

15.15-16.00 Keskustelua ja tilaisuuden päätös


ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

Valmistuin eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2007. Väitöskirjani vasikoiden nupoutuskivusta valmistui vuonna 2015 ja kesällä 2016 sain eurooppalaisen eläinlääkäreiden erikoistumistutkinnon eläinten hyvinvoinnin, etiikan ja lain alalta. Erityiset kiinnostuksen kohteeni ovat vasikoiden ja varsojen alkuhoito ja hyvinvointi sekä nautojen ja hevosten kipu. 

Työskentelen maatalousyrittäjänä perheemme lypsykarjatilalla ja meillä on kaksi pientä lasta, Saku ja Asta. Lisäksi tutkin nuorten vasikoiden kipua Helsingin yliopistossa ja opiskelen toista vuotta kivun hoitamista Edinburghin yliopiston lääketieteellisessä koulutusohjelmassa.

ELL Hertta Pirkkalainen, Eläinten terveys ETT ry

Olen kotoisin maalta Etelä-Savosta. Isän kanssa kuljin pienestä pitäen metsällä ja opin kunnioittamaan luontoa ja eläimiä. Sukulaisilla oli maatila, jossa pääsin välillä touhuamaan lehmien parissa. Lähdin suoraan lukiosta Viroon opiskelemaan eläinlääkäriksi. Mainio kokemus, joka itsenäisti ja opetti pärjäämään elämässä. Valmistumisen jälkeen suoritin vuoden internshipin Maaülikoolin suureläinklinikalla ja sen jälkeen jäin töihin yliopiston suureläinklinikalle. Tilakäyntien lisäksi pidin luentoja opiskelijoille. Toimin myös välillä Savossa kunnaneläinlääkärin sijaisena. Tuotantoeläinten erikoistumisopinnot aloitin 2015 ja väitöskirjan tekemisen makuun pääsin 2018. Nautojen sorkkaterveys on ehdottomasti lempiaiheeni! Ehdin olla muutaman vuoden Eesti Maaülikoolin tuotantoeläinklinikan johtava eläinlääkäri ennen siirtymistäni ETT:lle. Nyt työnkuvaani kuuluvat tuotantoeläintilojen tautisaneerausasiat, luennointi ja nautaterveydenhuollon kehittäminen.

Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenille 345 euroa ilmoittauduttaessa 21.12.2020 mennessä. Alkaen 22.12.2020 hinta on 395 euroa. Saman työnantajan ja toimipaikan toinen ja sitä seuraavat webinaariosallistujat puoleen hintaan ilmoittautumisajasta riippuen.

Ei-jäsenten hintoja korotetaan 20 %. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Hinta sisältää luento-ohjelman suoratoistona, luentojen tallenteen katsomismahdollisuuden kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen sekä luentomateriaalin sähköisessä muodossa.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutus- ja muutosehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen kirjautumistunnusten ja/tai koulutusmateriaalien toimittamista tai koulutuksen alkamista, sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aikaisemmin.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, veloitamme 10 % kurssihinnasta peruutuskuluina, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli osallistuminen webinaariin perutaan 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Alle 10 vuorokautta ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje