Päivitystä praktiikkaan: Tulehduskipulääkkeiden käyttö naudoilla

13.01.2021 - 13.01.2021
Webinaari

Kohderyhmä:
Nautapraktikot ja muut aiheesta kiinnostuneet eläinlääkärit

Kivun tehokas ja käytännöllinen lievittäminen on tärkeää kivuliaan potilaan hyvinvoinnille. Tehokas kivunlievitys voi myös parantaa ennustetta, edistää ja nopeuttaa toipumista sekä ennaltaehkäistä kivulle herkistymistä.

Tulehduskipulääkkeillä on suuri rooli nautojen kivun hoitamisessa ja onneksi niiden käytöstä saadaan koko ajan uutta tutkittua tietoa. Arki-illan webinaarissa syvennymme tulehduskipulääkkeiden käyttöön naudoilla. Tarkoituksena on auttaa praktikkoja hyödyntämään tuoreinta tutkimustietoa päivittäisessä työssään. Keskustelemme Suomessa markkinoilla olevien tulehduskipulääkkeiden käytöstä eri kiputiloissa aikuisilla naudoilla ja vasikoilla. Puhumme lääkeaineiden eroavaisuuksista, valmisteiden antoreiteistä ja varoajoista sekä potilaalle sopivan lääkkeen valinnasta. Puhumme myös tulehduskipulääkkeiden haittavaikutuksista, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta.

Webinaari on osallistujien katsottavissa suoratoiston lisäksi kaksi viikkoa tapahtumapäivän jälkeen.

Koulutus toimii hyvänä pohjana helmikuussa 2021 järjestettävälle Ontuvan naudan kivun hoitaminen -koulutukselle!

Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Outi Hälli, outi.halli@fennovet.fi, 0504005710.

17.00 Tulehduskipulääkkeiden käyttö aikuisilla naudoilla
Utaretulehdusten ja muiden tulehdussairauksien hoitaminen, makaavien lehmien ja poikimisen jälkeinen kipulääkitys

18.15 Lyhyt tauko

18.30 Tulehduskipulääkkeet vasikoiden hoidossa
Tulehduskipulääkkeiden käyttö vastasyntyneillä vasikoilla sekä vasikoiden tulehdussairauksien ja kastraation yhteydessä. Tulehduskipulääkkeiden haittavaikutukset ja niiden hoito vasikoilla. Omepratsolin käyttö vasikoilla tulehduskipulääkekuurin aikana.

19.15-19.30 Keskustelua


ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenille 85 euroa, saman työnantajan ja toimipisteen seuraavat osallistujat 65 euroa ilmoittauduttaessa 21.12.2020 mennessä. Alkaen 22.12.2020 hinnat ovat 95 ja 75 euroa.

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Ei-jäsenten hintaan lisätään 20 % korotus.

Hinta sisältää aiheeseen liittyvän ennakkomateriaalin sekä esitysdiat .pdf muodossa.
Webinaari on osallistujien katsottavissa suoratoiston lisäksi kaksi viikkoa tapahtumapäivän jälkeen.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutus- ja muutosehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, veloitamme 10 % kurssihinnasta peruutuskuluina, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli osallistuminen webinaariin perutaan 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta.  Alle 10 vuorokautta ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan.  Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje