Päivitystä praktiikkaan: Tulehduskipulääkkeiden käyttö naudoilla

13.01.2021 - 13.01.2021
Webinaari

Kohderyhmä:
Nautapraktikot ja muut aiheesta kiinnostuneet eläinlääkärit

Kivun tehokas ja käytännöllinen lievittäminen on tärkeää kivuliaan potilaan hyvinvoinnille. Tehokas kivunlievitys voi myös parantaa ennustetta, edistää ja nopeuttaa toipumista sekä ennaltaehkäistä kivulle herkistymistä.

Tulehduskipulääkkeillä on suuri rooli nautojen kivun hoitamisessa ja onneksi niiden käytöstä saadaan koko ajan uutta tutkittua tietoa. Arki-illan webinaarissa syvennymme tulehduskipulääkkeiden käyttöön naudoilla. Tarkoituksena on auttaa praktikkoja hyödyntämään tuoreinta tutkimustietoa päivittäisessä työssään. Keskustelemme Suomessa markkinoilla olevien tulehduskipulääkkeiden käytöstä eri kiputiloissa aikuisilla naudoilla ja vasikoilla. Puhumme lääkeaineiden eroavaisuuksista, valmisteiden antoreiteistä ja varoajoista sekä potilaalle sopivan lääkkeen valinnasta. Puhumme myös tulehduskipulääkkeiden haittavaikutuksista, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta.

Webinaari on osallistujien katsottavissa suoratoiston lisäksi kaksi viikkoa tapahtumapäivän jälkeen.

Koulutus toimii hyvänä pohjana helmikuussa 2021 järjestettävälle Ontuvan naudan kivun hoitaminen -koulutukselle!

Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Outi Hälli, outi.halli@fennovet.fi, 0504005710.

17.00 Tulehduskipulääkkeiden käyttö aikuisilla naudoilla
Utaretulehdusten ja muiden tulehdussairauksien hoitaminen, makaavien lehmien ja poikimisen jälkeinen kipulääkitys

18.15 Lyhyt tauko

18.30 Tulehduskipulääkkeet vasikoiden hoidossa
Tulehduskipulääkkeiden käyttö vastasyntyneillä vasikoilla sekä vasikoiden tulehdussairauksien ja kastraation yhteydessä. Tulehduskipulääkkeiden haittavaikutukset ja niiden hoito vasikoilla. Omepratsolin käyttö vasikoilla tulehduskipulääkekuurin aikana.

19.15-19.30 Keskustelua


ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenille 85 euroa, saman työnantajan ja toimipisteen seuraavat osallistujat 65 euroa ilmoittauduttaessa 21.12.2020 mennessä. Alkaen 22.12.2020 hinnat ovat 95 ja 75 euroa.

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Ei-jäsenten hintaan lisätään 20 % korotus.

Hinta sisältää aiheeseen liittyvän ennakkomateriaalin sekä esitysdiat .pdf muodossa.
Webinaari on osallistujien katsottavissa suoratoiston lisäksi kaksi viikkoa tapahtumapäivän jälkeen.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutusehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Yli 30 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 50 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 15-29 vrk ennen koulutusta, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tai myöhemmin, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitetaan vain 50 euron peruutuskulut.

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje