Synnyttävä pieneläin ja vastasyntyneiden hoito

27.05.2022 - 27.05.2022
Webinaari

Kurssilla paneudutaan päivittämään praktiikan hoitokäytännöt silloin kun potilaana on tiine, synnyttävä, juuri synnyttänyt tai vastasyntynyt koira tai kissa.

Luennoitsija:
ELL Maria Nystén, väitöskirjatutkija Helsingin Yliopistossa, eläinlääkäri Lahden eläinlääkäriasemalla, ECAR (European College of Animal Reproduction) residentti

Kohderyhmä:
Yleis- ja pienläinpraktikot sekä eläintenhoitajat. Myös eläinlääketieteen opiskelijat ovat tervetulleita.

Webinaari toteutetaan Zoom-sovelluksella. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa suoratoiston lisäksi neljä viikkoa tapahtumapäivän jälkeen.

HUOM! Kun ilmoittaudut saman työnantajan ja toimipisteen toisena ja sitä seuraavana osallistujana, täytä ilmoittautumislomakkeelle alennuskoodi PENTULISA.

Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Hanna Koskinen, hanna.koskinen@fennovet.fi.

Ohjelma/Program

HUOM! Aikataulua on hieman päivitetty osallistujien toiveiden mukaan niin, että neonatalogialle on nyt varttu enemmän aikaa.

9.00 – 9.05                          Tervetuloa

 

9.05 – 10.15                        Tiineys

 • Tiineen eläimen perushoito
 • Normaali tiineys ja sen diagnostiikka
 • Tiineyden ongelmia, tiineyden keskeytys

10.15 – 11.00                      Synnytys

 • Lähestyvä synnytys, pentujen täysiaikaisuuden arviointi
 • Normaalin synnytyksen kulku

11.00 – 11.15                      Tauko / Break

 

11.15 – 12.30                      Synnytyskomplikaatiot

 • Dystokian määrittely ja anamnestiset tiedot
 • Synnyttävän koiran/kissan tutkiminen
 • Synnytysapu              

                                          Puerperaalikausi

 • Puerperaalikausi
 • Normaali palautuminen synnytyksestä
 • Puerperaalikauden tyypillisimmät ongelmat

 

12.30 – 13.15                      Lounas / Lunch

 

13.15 – 15.15                      Neonatologia, välissä tauko

 • Vastasyntyneen elvytys
 • Imetettävän pennun ravitsemus ja perushoito
 • Orpopentujen hoito
 • Vastasyntyneen tutkimisesta, sairauksista ja lääkinnästä

 

15.15-15.45                         Keskustelua, kysymyksiä    


Maria Nystén

Maria Nystén on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2012 Helsingin yliopistosta. Tällä hetkellä hän erikoistuu pieneläinten lisääntymistieteeseen eurooppalaisessa jatkokoulutusohjelmassa (European College of Animal Reproduction, ECAR). Potilastyön ja erikoistumiskoulutuksen lisäksi Maria kirjoittaa väitöskirjaa Helsingin yliopistossa. Lisääntymistieteiden lisäksi Maria on perehtynyt pieneläinten sisätauteihin ja vatsaontelon ultraäänikuvantamiseen.

350 euroa ilmoittauduttaessa 11.4 mennessä. 12.4-26.5 osallistumismaksu on 420 euroa. Hinnat ovat Eläinlääkäriliiton jäsenille, muille osallistumismaksu on 420/ 504 euroa.

Saman työnantajan ja toimipaikan toinen ja sitä seuraavat osallistujat saavat osallistumismaksusta 30 % alennuksen. Syötä ilmoittautumislomakkeelle alennuskoodi: PENTULISA.

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Laskutuslisä on 10 euroa laskulla tai verkkolaskulla maksettaessa.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutus- ja muutosehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, veloitamme 10 % kurssihinnasta peruutuskuluina, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli osallistuminen webinaariin perutaan 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta.  Alle 10 vuorokautta ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan.  Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje