Terveen koiran ruokinta

09.05.2020 - 09.05.2020
Majatalo Onnela

| Rantatie 34, 04310 Tuusula Suomi


HUOM! Terveen koiran ruokinta -koulutus pyritään järjestämään webinaarina alkuperäisenä ajankohtana 9.5.2020. Webinaariin liittyvät lisätiedot ja toimintaohjeistukset toimitetaan teille viimeistään 9.4.2020.

Kohderyhmä: Eläinlääkärit ja eläintenhoitajat

Tämän koulutuspäivän aikana käsitellään ruokintaa perusteista alkaen ja luennoitsijat tuovat aiheensa lähemmäs käytäntöä erilaisten esimerkkipotilaiden kautta. Tutkija, kouluttaja ja koiraurheilija Riitta Kempe opettaa koiran ruokinnan peruspilareita - perusasiat on ymmärrettävä voidakseen sisäistää syventävämpiä ruokinta-aiheita. Riitta opettaa tunnistamaan selkeät puutteet ja epätasapainot koirien ruokavalioissa sekä yleisimmät ruokinnan sudenkuopat. Hän puhuu myös raaka-aineiden laadusta ja hyvinvointia tukevista ruokintakäytännöistä.

Pidetty luennoitsija Minna Rinkinen kertoo ajantasaisista työkaluista asiakasneuvonnassa. Miten ruokinta-asiat otetaan osaksi jokaisen potilaan eläinlääkärikäyntiä? Mistä löytää ohjeistuksia asiakkaalle? Ylipaino koskettaa lähes 50 % koirapotilaistamme, joten sen hoitoon ja ehkäisyyn keskitytään erikseen. Luvassa myös katsaus ajankohtaisiin ruokapuheenaiheisiin.

 

Majoitus: Majoituskiintiö Majatalo Onnelassa aikavälille 6.-9.5.2020, huonevaihtoehtoina yhden hengen Comfort huone 98,00 €/vrk, kahden hengen Comfort huone 130,00 €/vrk, yhden hengen Superior huone 130,00 €/vrk tai kahden hengen Superior huone 170,00 €/vrk. Huonehintaan sisältyy aamiainen noutopöydästä, Tammiston asukassaunavuoro sekä kuntoilutilan käyttö. Varaukset suoraan Onnelasta (09-258 821 tai myynti@onnela.com, mainitsethan Fennovetin majoituskiintiön).

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Marianne Haavisto, marianne.haavisto@fennovet.fi, 044 713 0433.

 

 

Vähäiset muutokset ohjelmassa mahdollisia.

 

8.30      Ilmoittautuminen ja kahvi

9.00     Ravintoaineiden tarpeet ja niiden yli- tai aliruokintaan liittyviä ongelmia
              Energiantarve, pennun kasvun säätely
              Ravintoainepuutokset ja/tai epätasapaino
              MMT, agronomi, Riitta Kempe, YES Ruokintaklinikka / Koirakonttori

10.30    Tauko

10.45   Ruokintaan käytettävien raaka-aineiden erityispiirteitä koiran hyvinvoinnin näkökulmasta
              Eläin- ja kasviperäiset valkuaisraaka-aineet
              Hiilihydraattien ja kuidun lähteet
              Riitta Kempe

11.45   Hyvät ruokintakäytännöt ehkäisevät ongelmia ja tukevat koiran hyvinvointia
              Ruokintakäytännöissä esiintyviä tyypillisiä virheitä
              Ruokinnan suunnittelun ja neuvonnan merkitys
              Ruokinnan toteutus käytännössä
              Pennun kehittyvä rs-kanava ja ruokintakäytännöt
              Juoko koira riittävästi?
              Riitta Kempe

13.00    Lounas

14.00   Työkaluja käytännön praktiikkaan
              Ravitsemukselliset asiat praktiikassa – milloin ja miksi?
              WSAVA Nutrition Guidelines ja Nutrition Toolkit sekä niiden soveltaminen potilastyöhön
              ELT, pieneläinsairauksie dos. ja erikoiseläinlääkäri Minna Rinkinen, Evidensia Tammisto

15.15    Kahvitauko

15.30    Työkaluja käytännön praktiikkaan
- 17.00  Totuus löytyy netistä?? – Eläinlääkärin neuvoja koiranomistajalle ruokintaviidakossa    
              Ylipaino ja laihdutus
              Ajankohtaisia ruokapuheenaiheita
              Minna Rinkinen


MMT, agronomi, Riitta Kempe, YES Ruokintaklinikka / Koirakonttori

Riitta on tutkinut mm. koirien ruokintaa ja ravitsemusta ja tutkimus on edelleen hänen päätyönsä. Hän työskentelee myös Yliopistollisen Eläinsairaalan ruokintaklinikan ruokintasuunnittelijana. Lisäksi hän luennoi ravitsemuksesta ja valmennuksesta sekä toimii asiantuntijana lemmikkisektorin tuotekehityksessä. Kansainvälisen tason valjakkourheilua harrastavalla Riitalla on vankka tietotaito myös urheilukoirien ruokinnasta. Hän on Koiran ruokinta ja hoito -kirjan pääkirjoittaja.

ELT, pieneläinsairauksie dos. ja erikoiseläinlääkäri Minna Rinkinen, Evidensia Tammisto

Minnan erityisosaamisalaa ovat sisätaudit, muun muassa ruoansulatuskanavan sairaudet sekä ravitsemuksellinen tukihoito. Hän on WSAVA Global Nutrition Committeen jäsen ja European Veterinary Nutrition educator. Minna on kokenut ja pidetty luennoitsija ja hän kouluttautuu myös itse aktiivisesti.

Hinta 195 euroa 31.1. saakka, 1.2.-31.3. välisenä aikana 230 euroa ja 1.4. jälkeen 280 euroa. Hintaan lisätään arvonlisävero 24 %.

Huom eläinlääkäri! Mikäli ilmoittaudut sekä Canine gastroenterology- että Terveen koiran ruokinta -koulutuksiin, niin saat koulutusten hinnoista 20 % alennuksen. Terveen koiran ruokinta -koulutuksen alennuskoodi on "TERVEKOIRA20".

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutusehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Yli 30 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 50 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 15-29 vrk ennen koulutusta, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tai myöhemmin, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitetaan vain 50 euron peruutuskulut.

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje