Tuontikoirat ja zoonoosit eläintenhoitajan näkökulmasta

10.06.2020 - 10.06.2020
Webinaari

Kohderyhmä:
Eläintenhoitajat

Koiran tuominen ulkomailta on suosittua. Aiheuttaako tuontikoira riskin ihmisille tai eläimille Suomessa? Entä eläintenhoitajalle klinikalla? Arki-illan webinaarissa käsitellään tuontikoirien mahdollisia tuntemattomia tuliaisia kuten raivotautia, loissairauksia sekä mikrobilääkkeille vastutuskykyisiä bakteereita. Lopuksi pohditaan, mitä tuontikoiraa hankkiessa olisi hyvä huomioida, jotta riskit olisivat paremmin hallinnassa.

Hinta sisältää webinaarin katseluoikeuden suoratoistona tapahtumapäivänä ja kaksi viikkoa sen jälkeen sekä esitysdiat .pdf muodossa

17.30 Webinaarin avaus

17.35 Rabies ja mikrobilääkkeille vastustuskykyiset bakteerikannat

18.30 Lyhyt tauko

18.40 Zoonoottiset loissairaudet

19.15 Huomioitavaa tuontikoiran hankinnassa

19.30  Keskustelua

19.45 Webinaarin päätös


Erikoistutkija, ELT Heidi Rossow, Riskinarvioinnin yksikkö, Ruokavirasto

Heidi Rossow on valmistunut eläinlääkäriksi Saksassa vuosituhannen vaihteessa. Hänen työuransa on ollut monipuolinen sisältäen praktiikkaa ja hallinnollisia tehtäviä, mutta painopiste on ollut tarttuvien tautien tutkimuksessa. Heidi on suorittanut tarttuvien tautien erikoiseläinlääkärin tutkinnon 2011 sekä väitellyt tohtoriksi jänisruton epidemiologiasta Suomessa 2015. Nykyisessä työssään Ruokaviraston riskiarvioinnin yksikössä Heidi on ollut mukana tekemässä Zoonoottiset taudinaiheuttajat tuontikoirissa -riskinarviointia, jonka tulokset julkaistiin kesäkuussa 2019. Luennoitsijana Heidi pitää keskustelusta yleisön kanssa. Hän pyrkii vastaamaan luennoissaan juuri siihen tarpeeseen, joka kuulijoilla on aihealueeseen liittyen. Vapaa-aikanaan hän mieluiten retkeilee, lukee tai laskettelee.

Ensimmäinen osallistuja 75 euroa ja saman työnantajan ja toimipisteen seuraavat osallistujat 55 euroa ilmoittauduttaessa viimeistään 11.5.2020. Alkaen 12.5.2020 hinnat ovat 95 ja 75 euroa.

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Hinta sisältää webinaarin katseluoikeuden suoratoistona tapahtumapäivänä ja kaksi viikkoa sen jälkeen sekä esitysdiat .pdf muodossa

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutusehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Yli 30 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 50 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 15-29 vrk ennen koulutusta, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tai myöhemmin, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitetaan vain 50 euron peruutuskulut.

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje