WEBINAARI: Utaretulehduskivun hoitaminen naudoilla, osa 1

07.05.2019 - 07.05.2019
Webinaari

| NA, 000000 NA


Kohderyhmä:                     
Nautapraktikot ja muut aiheesta kiinnostuneet eläinlääkärit

Luennoitsija:                     
ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto, TERVA-hanke

Päivitä tietosi utaretulehduskivusta tehokkaasti ja mukavasti arki-illan webinaarissa!
Webinaari on helppokäyttöinen. Tarvitset vain tietokoneen, laajakaistayhteyden ja kuulokkeet tai kaiuttimen.
Luentojen lisäksi koulutuksen hintaan kuuluvat hyödyllinen ennakkomateriaali sekä luentomateriaali sähköisessä muodossa.
Webinaari on osallistujien katsottavissa kaksi viikkoa tapahtumapäivämäärän jälkeen.

 

 

 

Utaretulehdus on naudoilla yleinen sairaus, joka aiheuttaa voimakasta kipua. Kivun hoitaminen on tärkeää potilaan hyvinvoinnin kannalta ja tehokas kivunlievitys voi myös parantaa ennustetta, edistää ja nopeuttaa toipumista sekä ennaltaehkäistä kivulle herkistymistä. Ensimmäisessä webinaarissa syvennymme utaretulehduksen aiheuttamaan kipuun ja sen tunnistamiseen, tulehdusreaktioon, kivulle herkistymiseen sekä nautojen sairauskäyttäytymiseen.

Potilaiden hoidossa ja terveydenhuoltotyössä on eduksi, että eläinlääkäri pystyy kertomaan omistajille nautojen kokemasta kivusta ja perustelemaan tehokkaan kivunlievityksen käyttöä. Eläinlääkärin onkin tärkeää tietää miten ja miksi kipu aiheuttaa muutoksia potilaiden käyttäytymisessä sekä elimistön toiminnassa.

Varsinkin vakavaan tulehdukseen liittyvä kipu aiheuttaa helposti kivulle herkistymistä. Utaretulehduksiin liittyvän kivun hoitamisen yksi hyvin tärkeä tavoite on ehkäistä potilaan herkistymistä kivulle.

Mahdollisuus sairauskäyttäytymiseen, esimerkiksi turvallisuuden tunne, pehmeä makuualusta ja kivunlievityksen tuoma mahdollisuus maata riittävästi, voi parantaa potilaan ennustetta. Tiedetään myös, että sairastunut eläin kokee voimakasta tarvetta muuttaa käyttäytymistään. Tuotanto-olosuhteissa lypsylehmien sairauskäyttäytyminen voi usein estyä, joten on tärkeää ottaa asia huomioon potilaiden hoidossa ja lisätä omistajien tietoisuutta asiasta.

Huomaathan myös webinaarisarjan toisen osan, joka järjestetään 14.5.2019!

Lisätietoja:
Koulutussuunnittelija Outi Hälli (outi.halli@fennovet.fi, 0504005710).

17.00 Utaretulehduskipu, tulehdusreaktio ja kivulle herkistyminen

18.15 Lyhyt tauko

18.30 Naudan sairauskäyttäytyminen

19.15-19.30 Keskustelua


ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto, TERVA-hanke

Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenille 85 euroa. Saman työnantajan ja toimipisteen seuraavat osallistujat 60 euroa ilmoittauduttaessa 15.4.2019. Alkaen 16.4.2019 hinnat ovat 100 euroa/ ensimmäinen osallistuja ja 70 euroa/ lisäosallistujat.

HUOM! Jos ilmoittaudut molempiin webinaareihin (osat 1 ja 2) 15.4. mennessä, yhteishinta on 100 euroa/ ensimmäinen osallistuja ja 75 euroa lisäosallistuja.

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Ei-jäsenten hintaan lisätään 20 % korotus.

Hinta sisältää aiheeseen liittyvän ennakkomateriaalin sekä esitysdiat .pdf muodossa.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutusehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Yli 30 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 50 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 15-29 vrk ennen koulutusta, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tai myöhemmin, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitetaan vain 50 euron peruutuskulut.

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje