Pieneläinten ultraäänidiagnostiikka: Sydän – perusteet

13.09.2019 - 13.09.2019
EHYT-talo

| Maorlantie 1, 24800 Salo


HUOM! Koulutus on täynnä, mutta jonotuslistalle voi ilmoittautua!

Kohderyhmä: Ultraäänitutkimuksia tekevät eläinlääkärit, jotka ovat aloittelevia tai tehneet vain vähän sydämen ultraäänitutkimuksia. Aikaisempaa kokemusta sydämen- tai rintakehän ultraäänitutkimuksesta ei vaadita.

Koulutuksessa käydään läpi ultraäänitutkimuksen mahdollisuuksia sydän- ja rintakehädiagnostiikassa, sydändiagnostiikkaan liittyvää ultraäänitekniikkaa, tavallisimpia kongenitaalisia ja hankittuja sydänsairauksia sekä keuhkojen ja mediastinumin sairauksia. Luentojen lisäksi käydään läpi sydäntutkimuksen peruskuvakulmia demon avulla, minkä jälkeen osallistujat pääsevät harjoittelemaan ultraäänitutkimuksen suorittamista terveillä harjoituskoirilla.

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja osaa tietyt kuvakulmat, pystyy arvioimaan onko potilaalla mahdollisesti sydämestä johtuvia oireita (rule in/rule out), osaa päivystysluontoisesti diagnosoida keuhkopöhön (bedside check) ja oppii erottamaan tavallisimmat dyspnean oireet (sydän- vai keuhkoperäinen, vai joku muu). Koulutuspäivä antaa perusteelliset valmiudet omatoimiseen jatkoharjoitteluun.

Majoitusta Hotel Fjalarissa: Osallistujille on varattu majoituskiintiö koulutuspaikan läheisyydessä sijaitsevasta Hotel Fjalarista. Tarjolla on yhden (114€/arki/vrk ja 89€/vkl/vrk) ja kahden hengen huoneita (125€/arki/vrk ja 102€/vkl/vrk). Hinnat sisältävät majoituksen lisäksi buffet aamiaisen, iltasaunan ja uima-altaan käytön, Wifin sekä pysäköinnin. Mainitsethan huonetta varatessasi, että olet osallistumassa Fennovetin koulutukseen. Varaukset suoraan hotellista: puh. +358 (0)2 777 600, info@fjalar.fi.
 

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Marianne Haavisto, marianne.haavisto@fennovet.fi, 09-77454826


Yhteistyössä kanssamme:

                   

Perjantai 13.9.2019

 

9.00               Ilmoittautuminen ja kahvi

 

9.30               Sydänsairauksien ultraäänidiagnostiikka

                     - ultraäänen rooli ja mahdollisuudet sydän- ja rintakehädiagnostiikassa

                     - sydänsairauksiin liittyvä ultraäänitekniikka ja säädöt

                     - kuvauskulmat (demo)

                     - normaalianatomia

 

11.30             Lyhyt tauko

 

11.45             Patologiset muutokset

                      - degeneratiiviset läppävuodot

                      - kardiomyopatiat (koira ja kissa)

                      - tavallisimmat synnynnäiset muutokset: Mitä voin tehdä ilman Doppleria?

                      - keuhkopöhön ultraäänilöydökset

                      - keuhkojen ja mediastinumin kasvaimet, thoraxeffuusio

 

13.15             Lounas

 

14.15             Käytännön harjoituksia ryhmissä

 

15.45             Kahvitauko

 

16.15             Käytännön harjoituksia ryhmissä

 

18.00             Tilaisuus päättyy

 

 

                             


Kouluttajat:

ELT, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Anders Eriksson, Evidensia Eläinklinikka Apex ja Kissaklinikka Felina

ELT, Marika Melamies, SoVet

ELL, Anu Jäminki, Evidensia Kamppi ja Tammisto

Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenille 780 euroa ilmoittauduttaessa 15.7.2019 mennessä. Välillä 16.7.-12.8.2019 hinta on 930 euroa ja 13.8.2019 alkaen 1115 euroa.

Ei-jäsenten hintaan lisätään 20 % korotus. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutusehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Yli 30 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 50 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 15-29 vrk ennen koulutusta, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tai myöhemmin, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitetaan vain 50 euron peruutuskulut.

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje