WEBINAARI: Utaretulehduskivun hoitaminen naudoilla, osa 2

14.05.2019 - 14.05.2019
Webinaari

| NA, 00000 NA


Kohderyhmä:                     
Nautapraktikot ja muut aiheesta kiinnostuneet eläinlääkärit

Luennoitsija:                     
ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto, TERVA-hanke

Päivitä tietosi utaretulehduskivusta tehokkaasti ja mukavasti arki-illan webinaarissa!
Webinaari on helppokäyttöinen. Tarvitset vain tietokoneen, laajakaistayhteyden ja kuulokkeet tai kaiuttimen.
Luentojen lisäksi koulutuksen hintaan kuuluvat hyödyllinen ennakkomateriaali sekä luentomateriaali sähköisessä muodossa.
Webinaari on osallistujien katsottavissa kaksi viikkoa tapahtumapäivämäärän jälkeen.

 

 

 

Utaretulehduksen aiheuttamaa kipua on tärkeää hoitaa mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Kivun hoitaminen on tärkeää potilaan hyvinvoinnin kannalta ja tehokas kivunlievitys voi myös parantaa ennustetta, edistää ja nopeuttaa toipumista sekä ennaltaehkäisee kivulle herkistymistä. Toisessa webinaarissa syvennymme utaretulehduksen aiheuttamaan kivun hoitamiseen, tulehdusreaktion hillitsemiseen, kivulle herkistymisen ennaltaehkäisyyn, tulehduskipulääkkeiden ominaisuuksiin sekä tehokkaan kivunlievityksen hyötyihin sisältäen myös mahdollisen taloudellisen edun.

Tiedetään, että tieto nautojen kokemasta kivusta ja mahdollisuuksista lievittää kipua lisää nautojen kanssa työskentelevien ihmisten halukkuutta hoitaa kipua. Potilaiden hoidossa ja terveydenhuoltotyössä onkin eduksi, että eläinlääkäri pystyy kertomaan omistajille ja hoitajille nautojen kokemasta kivusta, perustelemaan kivunlievityksen tarpeellisuutta sekä motivoimaan tehokkaan kivunlievityksen käytössä.

Tulehduskipulääkkeiden käyttöä sekä kivulle herkistymisen mekanismeja naudoilla tutkitaan koko ajan enemmän. Tieto tulehduskipulääkkeiden ominaisuuksista sekä kivulle herkistymisen mekanismeista ja ennaltaehkäisystä helpottaa nykyaikaisten kivunhoitokäytäntöjen omaksumista osaksi omaa potilas- ja terveydenhuoltotyötä.

 

Huomaathan myös webinaarisarjan ensimmäisen osan, joka järjestetään 7.5.2019!

Lisätietoja:
Koulutussuunnittelija Outi Hälli (outi.halli@fennovet.fi, 0504005710).

17. 00 Tulehduskipulääkkeet nautapraktiikassa (vaikutustapa, hyödyt ja haitat)

17.40 Utaretulehduksen aiheuttaman kivun hoitaminen käytännössä

18.15 Lyhyt tauko                            

18.30 Utaretulehduskivun hoitamisen ekonomiaa (vaikutukset mm.  tuotokseen, syöntiin ja hedelmällisyyteen)

19.15-19.30 Keskustelua


ELT, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto, TERVA-hanke

Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenille 85 euroa. Saman työnantajan ja toimipisteen seuraavat osallistujat 60 euroa ilmoittauduttaessa 15.4.2019. Alkaen 16.4.2019 hinnat ovat 100 euroa/ ensimmäinen osallistuja ja 70 euroa/ lisäosallistujat.

HUOM! Jos ilmoittaudut molempiin webinaareihin (osat 1 ja 2) 15.4. mennessä, yhteishinta on 100 euroa/ ensimmäinen osallistuja ja 75 euroa lisäosallistuja.

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Ei-jäsenten hintaan lisätään 20 % korotus.

Hinta sisältää aiheeseen liittyvän ennakkomateriaalin sekä esitysdiat .pdf muodossa.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutusehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Yli 30 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 50 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 15-29 vrk ennen koulutusta, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tai myöhemmin, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitetaan vain 50 euron peruutuskulut.

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje