Eläimen kipu kuormittaa -haasteet ja apukeinot

12.10.2023 - 12.10.2023
Webinaari

Kohderyhmä:
Kaikille eläinten kivusta kiinnostuneet.

Kipu kuormittaa eläimen elimistöä. Lyhytaikainen kipu aiheuttaa eläimelle haasteen, josta sen on selvittävä. Pitkään jatkuva kipu taas on haaste, jonka kanssa eläimen on selvittävä joka ikinen päivä. Webinaarin aikana keskustelemme siitä, miten ja miksi kipu kuormittaa eläimen elimistöä. Pohdimme, miten elimistöä suojeleva kipu aiheuttaa myös niin paljon ongelmia ja kuormaa. Voidaan ajatella, että kivun elimistölle antaman suojan hinta on kivun aiheuttama kärsimys. Etenkin voimakas ja pitkään jatkuva kipu on eläimelle suuri rasitus. Luennon aikana pohdimmekin sitä, miten voimme helpottaa kipua ja parantaa potilaan elämänlaatua.

Tallenne:
Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa neljä viikkoa suoratoiston jälkeen.

Verkko-oppimisalusta:
Osallistujien on mahdollista ostaa käyttöoikeus Eläinten kipu -verkko-oppimisalustalle lokakuun alusta vuoden 2023 loppuun asti. Käyttöoikeuden hinta on webinaariosallistujille 35 euroa (sis. alv. 24 %). Muille hinta on 65 euroa (sis. alv. 24 %). Saat webinaarin ilmoittautumisvahvistuksen mukana alennuskoodin verkko-oppimisalustan käyttöoikeuden ostamista varten.

Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Outi Hälli, outi.halli@fennovet.fi, 0504005710.

17.00 Tervetuloa koulutukseen!

17.05 Miksi ja miten kipu kuormittaa eläimen elimistöä?

18.00 Jaloittelutauko

18.15 Miten voimme vähentää kipupotilaan kokemaa kuormitusta ja parantaa elämänlaatua?

19.15-19.30 Kysymyksiä ja keskustelua


ELT, MSc Clinical Management of Pain, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

Valmistuin eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2007. Väitöskirjani vasikoiden nupoutuskivusta valmistui vuonna 2015 ja kesällä 2016 sain eurooppalaisen eläinlääkäreiden erikoistumistutkinnon eläinten hyvinvoinnin, etiikan ja lain alalta. Vuonna 2022 suoritin Master of Science -tutkinnon (MSc, Clinical Management of Pain) kivun hoitamisesta Edinburghin yliopiston lääketieteellisessä koulutusohjelmassa. Erityiset kiinnostuksen kohteeni ovat eläinten kipu sekä vasikoiden ja varsojen alkuhoito ja hyvinvointi.

Työskentelen maatalousyrittäjänä perheemme lypsykarjatilalla ja meillä on kaksi pientä lasta, Saku ja Asta. Lisäksi tutkin nuorten vasikoiden kipua Helsingin yliopistossa.

Hinta on 55 euroa (sis. alv. 24 %) ilmoittauduttaessa 30.9.2023 mennessä. Alkaen 1.10.2023 hinta on 65 euroa (sis. alv. 24 %).

Hinta sisältää webinaarin suoratoiston, tallenteen katseluoikeuden neljän viikon ajan sekä esitysdiat .pdf muodossa.

Osallistujien on mahdollista ostaa käyttöoikeus Eläinten kipu -verkko-oppimisalustalle lokakuun alusta vuoden 2023 loppuun asti. Oppimisalustalla käsitellään laajasti eläinten kipua ja sen tunnistamista pääosin suomen kielellä. Verkko-oppimisalustan käyttöoikeuden hinta webinaarin osallistujille on 35 euroa (sis. alv. 24 %).

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutus- ja muutosehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, veloitamme 10 % kurssihinnasta peruutuskuluina, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli osallistuminen webinaariin perutaan 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta.  Alle 10 vuorokautta ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan.  Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje