Hevosrepro 2024

27.09.2024 - 13.12.2024
Helsinki (27.9.) | Webinaari (25.10.) | Uusikaupunki (13.12.)

 

Koulutuksen ilmoittautuminen avataan 5. elokuuta.

 

Kohderyhmä:
Hevospraktiikkaa tekevät eläinlääkärit.

Sisältö:
Kahdesta tammoihin keskittyvästä luentopäivästä ja yhdestä käytännön harjoituksia sisältävästä oriteemaisesta päivästä koostuva kokonaisuus syventää osallistujien tietoja hevosten reproduktiosta.

Syyskuun liveluento (27.9.) keskittyy ongelmatammojen hoitoon, kiimakontrolleihin ja alkionsiirtoon. Lokakuussa (25.10.) webinaarina järjestettävä luentopäivä käsittelee tiineiden tammojen diagnostiikkaa ja niiden mahdollisia haasteita. Joulukuun luento- ja harjoituspäivässä (13.12.) perehdytään orien reproduktiosairauksiin ja keinosiemennysannoksen valmisteluun.

Päivien sisällöt löytyvät ylävalikosta "Ohjelma" -välilehdeltä. Huomaathan, että aikataulut ovat alustavia.

Osallistujan on mahdollista ilmoittautua joko kaikille päiville tai vain tammoihin keskittyvälle luennolle ja webinaariin (27.9. ja 25.10.). Huomaathan, että joulukuun päivän osallistujamäärä on rajoitettu. 

Opintopisteet:
Luennoille ja käytännön harjoituksiin osallistuminen on arvioitu kahden (2) ja ainoastaan luennoille osallistuminen yhden (1) opintopisteen laajuiseksi kokonaisuudeksi. Osallistujan työmäärään on laskettu sisältyvän koulutukseen osallistumisen lisäksi aihepiiriin liittyvää itsenäistä ennakkotutustumista ja kertaamista sekä palautekyselyyn vastaaminen koulutuksen päätteeksi.

Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Ida-Maria Kouvo
ida-maria.kouvo@fennovet.fi
045 728 59 65

Kellonajat ovat alustavia, muutokset päivien alkamis- ja päättymisaikoihin ovat mahdollisia

Perjantai 27.9.2024 kello 9-16:30

Taitotalon kongressikeskus, Valimotie 8, 00380 Helsinki (vain liveluento)

OSA 1: TYHJÄ TAMMA

 • Ongelmatammojen tutkiminen ja hoito
  • patologiset tilat
  • kiiman esto
  • hormoniterapia
  • endometriitti
  • siemennyksen jälkihoito
 • Kiimakontrollit ja siemennys tuore-, siirto, ja pakastespermalla
 • Alkionsiirto, OPU-ICSI

 

Perjantai 25.10.2024 kello 9-16

Webinaari

OSA 2: TIINE TAMMA

 • Tiineysdiagnostiikka ja kaksostiineydet
 • Tiineyden seuranta alku- ja lopputiineydessä
 • Kaksosten eliminaatio, transvaginaalinen aspiraatio
 • Alkion varhaiskuolemat ja abortit
 • Plasentiitti ja muut patologiset tilat
 • Postpartum komplikaatiot

 

Perjantai 13.12.2024 kello 9-17

Kallelan oriasema, Uusikaupunki

OSA 3: KEINOSIEMENNYS, ORI JA SPERMA

 • Oriin reproduktiosairaudet ja siitoskyvyn arviointi
 • Spermanotto ja sperman tutkiminen
 • Keinosiemennysannoksen valmistus
 • Oriasemalainsäädäntö

Laboratorio- ja spermanottoharjoitukset pienryhmissä:

 • Oriin spermanotto, sperman käsittely ja annosten valmistus labrassa
 • Laskuharjoituksia

 

Maria Kareskoski, ELT, DiplECAR, hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

 

Hintatiedot julkaistaan myöhemmin.

 

Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Huomaathan, että arvonlisävero nousee 1.9.2024 alkaen, ja sitä sovelletaan syksyn koulutusten laskutuksessa aina tapahtuman ajankohdan mukaan riippumatta ilmoittautumishetkellä voimassa olleesta arvonlisäverosta. Mikäli osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Paytrailin kautta, hintaan sovelletaan maksuhetkellä voimassa olevaa arvonlisäveroa.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin yleiset peruutusehdot

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen kirjautumistunnusten ja/tai koulutusmateriaalien toimittamista tai koulutuksen alkamista, sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aikaisemmin.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, peruutuskuluina veloitetaan 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje