Naudan ruoansulatus kanavan salat ja sairaudet: Aikuisen naudan nestehoito

25.01.2024 - 25.01.2024
Webinaari

Kohderyhmä
Nautapraktikot ja muut aiheesta kiinnostuneet eläinlääkärit

Koulutuksen osaamistavoitteet
Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa:
1. hyödyntää ajantasaista tietoa aikuisen naudan nestehoidossa laskimonsisäisesti ja suun kautta
2. osaa soveltaa naudan nestehoidon periaatteita erilaisten ruoansulatuskanavan sairauksia potevien potilaiden hoitoon.

Keskustelemme aikuisen naudan nestehoidosta erilaisten potilastapausten avulla. Ensin pohdimme ruuansulatuskanavan sairauksia potevien potilaiden nestehoitoa keskustelemalla hapanpötsiin sairastuneen hiehon, juoksutusmahan kierrettä sairastavan lypsylehmän, pahasti ripulivan hiehon sekä vakavaan pötsin pakkautumiseen sairastuneen emolehmän hoitamisesta. Sitten keskustelemme nestehoidosta osana endotoksemiaa sairastavan utaretulehduspotilaan, tapaturmaisesti ilman vettä jääneen lypsylehmän sekä poikimisen jälkeen paljon verta menettäneen emolehmän hoitamisessa.

Tallenne
Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa neljä viikkoa tapahtuman jälkeen.

Verkko-oppimisalusta:
Osallistujien on mahdollista ostaa käyttöoikeus Naudan ruoansulatuskanavan salat ja sairaudet -verkko-oppimisalustalle huhtikuun 2024 loppuun asti. Käyttöoikeuden hinta on 25 euroa + alv. 24 %.

Opintopisteet:
Koulutus on arvioitu 0,5 opintopisteen arvoiseksi. Osallistujan työmäärään on laskettu sisältyvän suoratoistoon osallistumisen tai tallenteen katsomisen lisäksi aihepiiriin liittyvää itsenäistä ennakkotutustumista ja kertaamista noin 1-2 tuntia sekä verkko-oppimisalustan oppimateriaalin läpikäymistä sekä tehtäviin vastaamista noin 16 tunnin ajan sekä lisäksi palautekyselyyn vastaamisen.

Suositeltua kirjallisuutta:
*Large Animal Internal Medicine

Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Outi Hälli, outi.halli@fennovet.fi, 0504005710.

17.00 Tervetuloa koulutukseen!

17.05 Aikuisen naudan nestehoito: potilastapauksia

18.00 Jaloittelutauko

18.15 Potilastapaukset jatkuvat

19.15-19.30 Kysymyksiä ja keskustelua


ELT, MSc Clinical Management of Pain, Dipl. ECAWBM-WSEL Ann-Helena Hokkanen, Helsingin Yliopisto

Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenille 100 euroa ilmoittauduttaessa 31.12.2023 mennessä. Alkaen 1.1.2024 hinta on 120 euroa.

Webinaarissa saman työnantajan ja toimipisteen toinen ja sitä seuraavat osallistujat 30 % alennuksella. Syötä ilmoittautuessasi alennuskoodi: NESTELISÄ

Hinta sisältää webinaarin suoratoiston, tallenteen katseluoikeuden neljän viikon ajan sekä esitysdiat .pdf muodossa.

Ei-jäsenten hintoja korotetaan 20 %. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin yleiset peruutusehdot

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen kirjautumistunnusten ja/tai koulutusmateriaalien toimittamista tai koulutuksen alkamista, sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aikaisemmin.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, peruutuskuluina veloitetaan 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje