Päivitä praktiikkatietosi: Pieneläinten endokrinologiset sairaudet

11.11.2023 - 11.11.2023
Webinaari

Kohderyhmä:
Pieneläinpraktiikasta kiinnostuneet eläinlääkärit

Sisältö:
Webinaarissa paneudutaan koiran ja kissan yleisimpien endokrinologisten sairauksien perusteisiin ja päivitetään tiedot sairauksien tunnistamisesta, ennusteesta ja hoidosta.

Aiheina ovat Cushingin oireyhtymä, hypoadrenokortisismi, kilpirauhasen liika- ja vajaatoiminta sekä diabetes mellitus. Päivän loppupuolella pohditaan mielenkiintoisia potilastapauksia.

Luentojen lisäksi ohjelmaan on varattu aikaa keskustelulle ja kysymyksille.
 

Koulutuksen oppimistavoitteet:
1. Ymmärtää endokriinisten rauhasten erityksen säätelyn toiminnan periaatteet
2. Tunnistaa endokriinisten sairauksien yleisimmät kliiniset oireet
3. Tunnistaa endokriinisten sairauksien tärkeimmät laboratoriomuutokset ja muutokset diagnostisen kuvantamisen alueella
4. Osata arvioida endokriinisen sairauden vakavuusaste, eteneminen ja ennuste
5. Tuntea endokriinisten sairauksien yleisimmät hoitovaihtoehdot ja hoidon seuranta

Tallenne:
Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa neljä viikkoa tapahtuman jälkeen.

Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Kaisa Mikkonen, kaisa.mikkonen@fennovet.fi, +358 9 7745 4818

 

09.00 Tervetuloa koulutukseen!

09:05 Cushingin oireyhtymä

09:50 Tauko

10:00 Hypoadrenokortisismi

10:45 Tauko

11:00 Hypertyreoosi

11:45 Lounas

12:30 Hypotyreeosi 

13:15 Tauko

13:30 Diabetes mellitus

14:15 Tauko

14.30 Potilastapauksia

15:30 Kysymyksiä ja keskustelua

16:00 Tilaisuuden päättyminen


ELT, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, kliininen opettaja Susanne Kilpinen, Helsingin Yliopisto

Valmistuin eläinlääkäriksi 1997 Hannoverin eläinlääketieteellisestä korkeakoulusta, Saksassa. Tehtyäni seitsemän vuotta pieneläinpraktiikkaa yksityisillä eläinklinikoilla, aloitin vuonna 2004 työt jatkokoulutettavana eläinlääkärinä Yliopistollisessa eläinsairaalassa. Vuodesta 2005 olen toiminut kliinisenä opettajana pieneläinten sisätautiyksikössä, Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osastolla ja Yliopistollisessa pieneläinsairaalassa. Vuodesta 2009 olen ollut Eläinlääketieteellisen tiedekunnan 4. vuosikurssin opiskelijoille pidettävän endokrinologian kurssin vastuuopettaja. Suoritin Helsingin yliopistossa vuonna 2011 ammatillisena jatkotutkintona pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärin tutkinnon ja väittelin Helsingin yliopistossa eläinlääketieteen tohtoriksi vuonna 2016.

Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenille 370 euroa ilmoittauduttaessa 29.10.2023 mennessä. Alkaen 30.10.2023 hinta on 444 euroa.
Ei-jäsenten hintoja korotetaan 20 %. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Webinaarissa saman työnantajan ja toimipisteen toinen ja sitä seuraavat osallistujat 30 % alennuksella.
Syötä ilmoittautumisen yhteydessä alennuskoodi ENDOKRINOLISA.

Hinta sisältää webinaarin suoratoiston, tallenteen katseluoikeuden neljän viikon ajan sekä esitysdiat .pdf muodossa.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin yleiset peruutusehdot

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen kirjautumistunnusten ja/tai koulutusmateriaalien toimittamista tai koulutuksen alkamista, sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aikaisemmin.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, peruutuskuluina veloitetaan 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje