Suun ja hampaiden anatomia ja patologia, hammaspotilaan perushoito, ITSENÄINEN OPISKELU 12VKOA

02.01.2024 - 31.12.2024
Verkko-oppimisympäristö

Osallistu omaan tahtiin opiskellen uudistettuun koulutukseen, joka on ensimmäinen osa Koiran ja kissan hammashoito -opintokokonaisuutta.

Itsenäisesti suoritettava koulutus pidetään kokonaisuudessaan verkko-oppimisympäristössä, jossa voit seurata luentoja ja tehdä tehtäviä omaan tahtiin - jopa 12 viikon ajan.

Kohderyhmä:
Pieneläinten hammashoitoja aloittelevat eläinlääkärit 

Sisältö:
Verkkokoulutus sisältää teorialuennot suun ja hampaiden anatomiasta ja patologiasta, hammaspotilaan perushoidosta sekä röntgenkuvien tulkinnasta (n. 6 tuntia yhteensä), demonstraatiot koiran hampaiden röntgenkuvauksesta, hammaskiven poistosta ja hampaiden kiillotuksesta (yht. noin 1 tunti), sekä kuuden potilaan röntgenlausuntotehtävät.

Lisäksi vuoden 2024 aikana järjestetään yhteensä 4 etätapaamiskertaa, joissa kouluttajat vastaavat osallistujien kysymyksiin. Etätapaamiseen kutsutaan sähköpostitse verkkokoulutukseen vuonna 2024 osallistuneet osallistujat, eli vaikka 12 vkon opiskeluaika olisikin jo osaltasi päättynyt etätapaamiseen mennessä, olet tervetullut tapaamiseen.

Koulutukselle on varattu 12 viikon opiskeluaika. Saat sähköpostitse kutsun verkko-oppimisympäristöön 2.1.2024 tai tämän jälkeen ilmoittautuessasi n. 1-5 arkipäivän kuluessa. Koulutuksen luentomateriaalit postitetaan osallistujille. Koulutus on vuonna 2024 jatkuvasti saatavilla oleva kokonaisuus, joten ilmoittaudu koulutukseen silloin, kun koulutuksen 12 viikon opiskeluajan haluat käydä.

Oppimistavoitteet:
Koulutuksen käytyään osallistuja

 • tuntee pääpiirteissään koiran ja kissan pään ja suun anatomian
 • osaa tehdä suun ja hampaiden tutkimuksen ja laatia tarkastuksen perusteella hammaskartan
 • tietää miten hampaat puhdistetaan ja kiillotetaan
 • tietää miten hammasröntgenkuvat otetaan ja osaa perusteet hammasröntgenkuvien tulkinnasta
 • tunnistaa ja tietää hoitovaihtoehdot yleisimmille koiran ja kissan hammassairauksille
 • ymmärtää, mitkä tapaukset pystyy itse hoitamaan ja  mitkä tapaukset on hyvä remittoida eteenpäin

Opintopisteet:
Koulutus on arvioitu 2 opintopisteen kokonaisuudeksi. Työmäärään on laskettu sisältyvän verkkokoulutuksen sisällön lisäksi aihepiiriin liittyvää itsenäistä ennakkotutustumista ja kertaamista sekä koulutuksen päätteeksi palautekyselyyn vastaamisen.

Lisätiedot
Koulutussuunnittelija Kaisa Mikkonen, kaisa.mikkonen@fennovet.fi, +358 9 7745 4818

Yhteistyökumppanit:
Anident ja Merident


Koiran ja kissan hammashoito -sarjan muut koulutukset:

Koiran ja kissan hammashoito, käytännön harjoitukset: Röntgenkuvien otto, hammastarkastus, puhdistus ja poistot (lähiopetuksena)
Huom. ilmoittautuminen on auki! Ajankohta: 27.-29.9.2024, Salo
Koulutus on suunnattu eläinlääkäreille, jotka ovat suorittaneet tai suorittamassa verkkokoulutuksen ennen käytännön harjoituksia. Koulutukseen on oma erillinen ilmoittautuminen ja osallistumismaksu. Ilmoittautumiseen pääsee tästä.

Koiran ja kissan hammashoito II, jatkokoulutus (lähiopetuksena sekä teorialuennot että käytännön harjoitukset)
Ajankohta: todennäköisesti vuonna 2025
Koulutus on suunnattu eläinlääkäreille, jotka ovat suorittaneet Koiran ja kissan hammashoito -sarjan aiemmat osat tai käyneet ESAVS I tai Accesia I hammaskoulutuksen. Koulutukseen on oma erillinen ilmoittautuminen ja osallistumismaksu.

Koulutuksen sisältö:

Luentoja yhteensä noin 6 tuntia, demonstraatioita noin tunti, sekä kuuden potilaan röntgenlausuntotehtävät. 

Luentojen aiheet:

 • Suun ja hampaiden anatomia ja patologia
  • Anatomian kertaus
  • parodontologia
  • endodontologia ja traumatologia
  • muu patologia: karies, resorptiot
    
 • Hammaspotilaan perushoito
  • hammastarkastus ja puhdistus
  • röntgenkuvaus
  • perustekniikka poistoista
 • Röntgenkuvien tulkinta
  • Anatomiset, parodontaaliset, endodontaaliset ja muut löydökset

Demonstraatiot: 

 • Koiran koko suun röntgenkuvaus
 • Hammastarkastus ja hammaspuhdistus

Röntgenlausuntotehtävät

 • lausu 6 potilaan röntgenkuvien löydökset. Oikeat vastaukset saat näkyviin heti omat vastaukset lähetettyäsi.

Vuoden 2024 aikana järjestetään 4 etätapaamiskertaa, joissa kouluttajat vastaavat osallistujien kysymyksiin. Kysymykset tulisi lähettää viimeistään 2 viikkoa ennen etätapaamista. Etätapaamisten tarkat päivämäärät tarkentuvat lähempänä ajankohtaa.

 • helmikuu ke klo 8-9 (pidetty!)
 • toukokuu ke klo 8-9 (pidetty!)
 • elokuu ke 21.8.  klo 8-9
 • marraskuu ke klo 8-9

ELL, Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri DEVDC, DAVDC EBVS® Veterinary Specialist in Dentistry Helena Kuntsi, Eläinlääkäriasema Anident

ELL, Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri DEVDC, DAVDC EBVS® Veterinary Specialist in Dentistry Niina Luotonen, Eläinlääkäriasema Anident

Osallistumismaksu on

Eläinlääkäriliiton jäsenille 930 €

muille eläinlääkäreille 1116 € 

Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Osallistumismaksu sisältää katseluoikeuden oppimisympäristön materiaaleihin 12 viikon ajan sekä luentomateriaalit kotiin postitettuna. Laskutuslisä on 10 € + alv laskulla tai verkkolaskulla maksettaessa.

Huomaathan, että arvonlisävero nousee 1.9.2024 alkaen, ja sitä sovelletaan syksyn koulutusten laskutuksessa aina tapahtuman ajankohdan mukaan riippumatta ilmoittautumishetkellä voimassa olleesta arvonlisäverosta. Mikäli osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Paytrailin kautta, hintaan sovelletaan maksuhetkellä voimassa olevaa arvonlisäveroa.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin yleiset peruutusehdot

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen kirjautumistunnusten ja/tai koulutusmateriaalien toimittamista tai koulutuksen alkamista, sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aikaisemmin.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, peruutuskuluina veloitetaan 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje