Sytologiaa kliinisessä työssä 2022

12.12.2022 - 12.12.2022
EE-talo, Helsingin Yliopisto

| Agnes Sjöbergin katu 2, 00790 Helsinki


Kohderyhmä: Pieneläinpraktiikkaa tekevät eläinlääkärit ja eläintenhoitajat

Koulutus on tiivis peruspaketti ohutneulanäytteiden sekä ihon sytologianäytteiden, raapenäytteiden ja korvanäytteiden ottamisesta ja tulkinnasta. Päivän aikana käydään läpi muun muassa yleisimpien ihomuutosten, kasvainten ja imusolmukkeiden näytteenottoa ja tulkintaa, sisältäen esimerkiksi erilaisten solutyyppien tunnistamista sekä kasvain- ja tulehdusmuutosten erottelua.

Koulutus sopii eläinlääkäreille ja eläintenhoitajille, jotka haluavat aloittaa sytologian käytön kliinisen työn apuvälineenä tai joilla on jo hieman kokemusta aiheesta. Luentojen lisäksi koulutus sisältää mikroskopointiharjoituksen sekä potilastapauksia.

Ohjelma 12.12.2022

 

8.15 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

 

8.45 Ohutneulanäytteiden tulkinnan perusteet ja sudenkuopat, osa 1, Niina Airas

9.30 Tauko

9.45 Ohutneulanäytteiden perusteet ja sudenkuopat, osa 2 Niina Airas

10.30 Tauko

10.45 Näytteiden otto ja käsittely (ohutneulanäytteet, ihosytologiat, raapenäytteet, korvanäytteet), Riitta Seppänen

 

11.30 Lounas

 

12.15 Ihonäytteiden tulkinnan perusteet (ihosytologiat, raapenäytteet, korvanäytteet)

Riitta Seppänen

13.00 Mikroskopointiharjoitus, Riitta Seppänen ja Niina Airas

 

14.15 Kahvitauko

 

14.45 Potilastapauksia

Riitta Seppänen ja Niina Airas

16.00 Tilaisuuden päätös

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, ELL, dipECVD Riitta Seppänen, Yliopistollinen eläinsairaala, Dermatologian poliklinikka, Adnexa eläinlääkärit

ELT, Dipl ECVP Niina Airas, Solumo Patologit Oy ja Solumo Patologit Oy ja Eäinlääketieteellinen tiedekunta, Patologia ja parasitologia, Helsingin yliopisto

395 euroa ilmoittauduttaessa 19.9 mennessä. Välillä 20.9-10.11 450 euroa ja välillä 11.11-24.11. hinta on 510 euroa.

Ei-jäsenten hintoja korotetaan 20 %. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutus- ja muutosehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen kirjautumistunnusten ja/tai koulutusmateriaalien toimittamista tai koulutuksen alkamista, sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aikaisemmin.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, veloitamme 10 % kurssihinnasta peruutuskuluina, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli osallistuminen webinaariin perutaan 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Alle 10 vuorokautta ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje