Terveyttä edistävä lypsykarjan ruokinta, OSA 3

21.09.2023 - 21.09.2023
Webinaari

Ruokinnan arviointi navetassa

Kohderyhmä:
Nautapraktiikasta kiinnostuneet eläinlääkärit.

Terveyttä edistävä lypsykarjan ruokinta -webinaarisarja muodostuu kolmesta itsenäisestä aamupäiväwebinaarista.
OSA 1: Perjantai 18.8.2023 kello 9.00-11.30, Ruokinnan ja terveyden välinen yhteys
OSA 2: Perjantai 8.9.2023 kello 9.00-11.30, Ruokinnan suunnittelu sekä rehujen ominaisuudet ja käyttö
OSA 3: Torstai 21.9.2023 kello 9.00-11.30, Ruokinnan arviointi navetassa

Ensimmäisessä osassa käsitellään ruokinnan vaikutuksia lypsylehmien terveyteen. Käytännön asiantuntijatyön pohjalta nostetaan esille yleisimpiä havaintoja ruokinnan ja olosuhteiden pulmakohdista, jotka näkyvät eläinten terveydessä. Sairauksista käydään läpi erityisesti piilevän ketoosin ja piilevän hapanpötsin yhteyttä ruokinnallisiin tekijöihin.

Toisessa osassa perehdytään ruokintasuunnitelmiin sekä rehujen laatuun ja ominaisuuksiin eläinlääkärin näkökulmasta. Koska suunnitelmat ovat vasta suunnitelmia, webinaarissa kuullaan myös seurantalaskelmista, joiden avulla ruokinnan toteutumista voidaan arvioida.

Kolmannessa osassa paneudutaan ruokinnan onnistumisen arviointiin navetassa. Mitä voit päätellä lehmistä ja tuotantoluvuista?

Webinaarien tallenteet ovat mukaan ilmoittautuneiden osallistujien katsottavissa neljä viikkoa suoratoiston järjestämisen jälkeen.

Opintopisteet:
Koulutuskokonaisuus (kaikki kolme osaa yhteensä) on arvioitu 0,5 opintopisteen arvoiseksi. Osallistujan työmäärään on laskettu sisältyvän suoratoistoon osallistumisen tai tallenteen katsomisen lisäksi aihepiiriin liittyvää itsenäistä ennakkotutustumista ja kertaamista noin 1-2 tuntia per webinaariosa.

Suositeltua kirjallisuutta:
*Animal Nutrition, from Theory to Practice
*Understanding the Dairy Cow
*Rebhun's Diseases of Dairy Cattle

Lisätietoja:
Koulutussuunnittelija Outi Hälli, outi.halli@fennovet.fi, 0504005710.

09.00 Tervetuloa koulutukseen!
Koulutussuunnittelija Outi Hälli, Fennovet Oy
09.05 Ruokinnan onnistumisen arviointi navetassa – Feeding Signals
ProAgria Huippuosaaja (Lypsykarjan ruokinta, terveys ja hyvinvointi) Certified CowSignals® Tiina Karlström, ProAgria Oulu
10.00 Jaloittelutauko
10.15 Ruokinnan onnistumisen arviointi navetassa – Feeding Signals, jatkuu
Tiina Karlström
11.15-11.30 Kysymyksiä ja keskustelua


Tiina Karlström

ProAgria Huippuosaaja (Lypsykarjan ruokinta, terveys ja hyvinvointi) Certified CowSignals® Master

Olen tuotantoeläinten hyvinvoinnista ja sen kautta saavutetusta korkeasta tuotantotasosta kiinnostunut asiantuntija. Tuotantolukujen ja eläinten havainnointi tuotantorakennuksissa yhteistyössä yrittäjän kanssa on antoisaa. Olen innostunut ja motivoitunut tekemään suunnitelmia tuotantolukujen parantamiseksi ja kiinnostunut seuraamaan niiden toteutumista. Uusia ideoita haen aktiivisesti sekä koti- että ulkomailta. Olen perehtynyt myös LEAN-johtamistyökaluihin ja niiden soveltamiseen maitotiloilla. Kirjoitan aktiivisesti aiheisiin liittyviä artikkeleita ammattilehtiin.

 

Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenille 100 euroa ilmoittauduttaessa 4.9.2023 mennessä. Alkaen 5.9. hinta on 120 euroa. Webinaarissa saman työnantajan ja toimipisteen toinen ja sitä seuraavat osallistujat 30 % alennuksella. Alennuksen saadaksesi, syötä ilmoittautuessasi alennuskoordi: LEHMARUOKINTA.
Ei-jäsenten hintoja korotetaan 20 %. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin koulutusten yleiset peruutus- ja muutosehdot


Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen koulutuksen alkamista.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutusta, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, veloitamme 10 % kurssihinnasta peruutuskuluina, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli osallistuminen webinaariin perutaan 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta.  Alle 10 vuorokautta ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan.  Osallistumisen peruminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje