Johanna Anturaniemi, Emmi Heikkinen, Päivi Ylikorpi
Osaatko valita koirallesi ruokia, jotka lisäävät sen hyvinvointia?
Tiedätkö, millaisella ruoalla voi vähentää riskiä allergioihin?
Mietitkö, mitä koiranruoat todellisuudessa sisältävät?
Jos koirasi elää 12-vuotiaaksi ja se syö kahdesti päivässä, se syö elämässään lähes 9 000 ateriaa. Niistä jokaisella on seurauksensa elimistössä. Pitkäaikaisilla ruokintavalinnoilla voit vaikuttaa paljonkin koirasi terveyteen.
Tämä kattava opas tarjoaa tutkittua tietoa ruokinnasta - olitpa koiran omistaja tai eläinalan ammattilainen. Kirjassa käydään läpi eri ruokintatapojen vahvuuksia ja haasteita, ruokavalion koostamista, reollisten ruokien sisältöä ja ruokinnan ja käyttäytymisen yhteyksiä.
Kirjan avulla opit lisäämään koirasi hyvinvointia ruokinnalla niin eri elämänvaiheissa kuin erityistilanteissakin.
Johanna Anturaniemi on eläinlääkäri sekä maatalous- ja metsätieteiden tohtori. Hän on tehnyt ruokintaan liittyvää tutkimusta Helsingin yliopistossa vuodesta 2008. Työssään eläinlääkärinä hän myös suunnittelee ruokavalioita sairaille koirille ja kissoille.
Emmi Heikkinen on kotieläinten ravitsemustieteen MMM agronomi, joka on urallaan keskittynyt erityisesti koirien ja kissojen ravitsemukseen. Heikkinen työskentelee tuotekehittäjänä lemmikkiruokatehtaalla. Lisäksi hän tarjoaa yksilöllistä ruokintaneuvontaa lemmikkien omistajille sekä luennoi aktiivisesti ruokintaan liittyvistä aiheista.
Päivi Ylikorpi on eläintenhoidon ammatillinen opettaja, joka toimii erityisesti ruokinnan erikoisammattitutkintojen parissa. Päätyössään ja sen ohella hän luennoi kissoihin liittyvistä aiheista. Ylikorpi on kirjoittanut teoksen Kissanhodon käsikirja - Kissan käyttäytyminen, käsittely, perushoito ja ruokinta.